Mån, tis och ons

publicerat i Allmänt;
 
I måndags fixade jag och Flisan stallet under morgonen och gick en kort promenad med damerna. 
var och tömde gödsel och skräp under eftermiddagen. 
 
I tisdags så sålde jag min kör sele, till en tjej som har ridit Buster för ett tag sedan. Så vi hälsade på även honom en sväng. Får se när jag har vägarna förbi dem, roligt med nya "hästvänner".
 
under eftermiddagen kom syrran och yngsta grabben ut för att rida Dreamy.
Han är så duktig för att bara ha ridit här hos oss, inte så ofta de är här men han kan redan rida lätt.
Dreamy fick även någon pigghets knäpp och studsade lite med honom och han satt som gjuten i sadeln. Dreamy är en bra ponny, hon är snäll men fortfarande en häst tack och lov.
 
Ginza var med oss ut och denna gången höll hon sig lugn hela rundan. vi övar också på våra trix varje dag och yoga sitter bättre och bättre för henne. 
Så grymt stolt över att hon lär sig så fort, bra med den här vilan från själva ridningen. Vi har ju gjort mer saker från marken istället. Bra mognad för henne det också och hon gör av med energi på detta sättet med. Helt "still" kommer hon inte få vara. Alltså helt utan hantering, funkar inte för mig.
Jag vill inte ha henne helt galen och stollig när jag väl börjar och ska rida igen. För hon lägger av allt hon lärt sig i hanteringen och går tillbaka till den häst som inte kan stå still i gången alls.
Vet då jag under några veckor borstade henne i boxen och sen när vi skulle ställa upp i gången började hon resa sig... SUCK! Tack och lov gör hon inte det längre, men man får har rikligt med tålamod med denna häst.
Som jag sagt till någon, denna häst kommer jag inte kunna göra mig av med.
Dels för att jag nog aldrig kommer bli uttråkad och dels för att det förmodligen kommer vara svårt att hitta en människa med samma kaliber som jag som inte blir rädd för hyssen hon ställer till med och som ser det fina i hela hästen. Så är det här hästen som jag ska bli gammal med tro?
 
igår stod min syster och borstade och mös med henne, grymt bra terapi häst På det sättet. Hon är kelig och snäll vid dessa tillfällen men man måste vara uppmärksam på hennes signaler. 
 
Hon är bra fin denna häst, längtar självklart efter att få rida. Men det kommer framåt, såret läker rätt sakta men hon är pigg pch glad som tidigare. Kanske kan jag rida henne men vill inte riskera något med henn så bättre jag fortsätter ett tag till med promenader. 
 
(Onsdag)Nu ska jag smaska frukost tänkte jag. Idag ska jag gå kort promenad med Ginza och eventuellt gå bort till hagen med Dreamy. Alt. Att jag går med dem båda samma runda som igår fast bakvänt. 😂.
Jobbar natt fram till 12 imorgon på nyårsafton.
Hoppas att allt går fint imorgon...